20 крави изгоряха при пожар в Търновско

  • 05 юли 2016 14:39

  • 1121
  • 0
20 крави изгоряха при пожар в Търновско
© Getty Images/Guliver (архив)

20 крави са изгорели при пожар в село Стефан Стамболово, Община Полски Тръмбеш. Пламъците са унищожили още 150 бали фураж и 600 кв. м покривна конструкция на кравефермата. Огнената стихия избухнала около 22,36 часа в понеделник.

В злополучната вечер работници подали сигнал на тел.112 и на място били изпратени петима огнеборци с два специализирани автомобила. Пожарникарите потушили пламъците, като успели да спасят 11 животни. 20 крави от стадото обаче са загинали. При огледа на местопроизшествието се оказало, че причина за пожара е късо съединение от електрическа крушка, която била оставена да свети, съобщава Дарик.

По същото време пожар е бушувал и в частен имот в павликенското село Мусина. Унищожени са мебели, черна и бяла техника и документи. Пламъците са опушили и 200 кв. м стени в дома на Ангел Мицов, който останал без документи при инцидента. Причините за огъня се изясняват. Небрежност при боравене с печка на дърва е станала причина пък за пожар във Велико Търново в понеделник.

Собственикът на имот на ул. "Христо Ботев" готвел на печката на терасата си, когато пламъците обхванали къщата. Петима пожарникари са предотвратили по-голям пожар и материални щети.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1121 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини