Събраха средства за лъчетерапията на болно момиче от Разград

  • 04 юли 2016 19:46

  • 1674
  • 0
Събраха средства за лъчетерапията на болно момиче от Разград
© Булфото(архив)

Сдружение с нестопанска цел "Да бъдем хора" и Домът за възрастни хора с деменции в Разград са събрали необходимите 30 000 лева за лъчетерапия на Диана Илиева Георгиева, съобщи председателят на неправителствената организация Полина Иванова.

В кампанията са се включили и близки и приятели на момичето.

Диана е на 24 г. и работи от две години в Дома за възрастни хора в Разград. Тя страда от дезмоидна фиброматоза на десния долен крайник. Туморът е премахнат на 2. 03. 2016 .г в "Софиямед", но за много кратко време, отново е нараснал и е увеличил размерите си значително. Обхванал е вена топлитея, поради което повече не подлежи на оперативно лечение. В момента Диана е в болница в Истанбул и лечението е започнало. Чувства се добре и обнадеждена, допълни Полина Иванова.

Кампанията по набирането на средства за Диди ще бъде финализирана с концерт на Народно читалище " Напредък", в който участие ще вземат и Музикална школа "Илия Бърнев" и танцова формация "Еми денс". Концертът ще се проведе на 8. 07, петък, от 19 ч. в стария театър. Цената на билетите е 5 лeва и могат да бъдат купени от читалище "Напредък" или на касата на Общинския културен център в Разград.След концерта ще бъде обявена и точната сума, събрана за благорадната кауза.
 

Последвайте канала на

БТА
1674 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини