Баба ще ражда собственото си внуче

  • 04 юли 2016 15:35

  • 2933
  • 0
Баба ще ражда собственото си внуче
©

Британка получи разрешение да износи и роди собствените си внуци. Името на жената не се обявява, но британската преса я нарича М. Известно е, че сега тя е на 60 години, а дъщеря й е починала от рак на 28-годишна възраст, пише "Монитор", цитирайки iflscience.com.

Малко преди смъртта си младата жена е помолила майка си да износи детето й.

През 2014 г. комитетът по оплождане и ембриология на Великобритания не разрешил на М. да получи яйцеклетките на починала си дъщеря а и да замине за САЩ, където да се подложи на процедура по оплождане с донорска сперма. Експертите от комитета обяснили, че не са могли да вземат такова решение заради липсата на писмено съгласие на дъщерята. Мнението на експертите било подкрепено от Върховния съд. Сега обаче апелативният съд се произнесъл в нейна полза и вече и е разрешил на жената да роди собствения си внук.

Очаква се съществуващите правила, свързани с тези въпроси, да бъдат преразгледани във Великобритания.

Преди пет години 61-годишна американка от Чикаго роди собственото си внуче. Тогава възрастната жена износи плода на дъщеря си, която по здравословни причини не можеше да си роди дете. Въпреки, че не била раждала повече от 30 години, бабата сама предложила да износи и роди плода на дъщеря си и нейния мъж. Детето е било родено от възрастната жена с цезарово сечение, без излишни усложнения. Именно онзи случай се смята за първия в световната история, когато баба ражда собственото си внуче и ще му бъде едновременно и баба и майка.

Последвайте канала на

Novini.bg
2933 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини