Търсят съкровището на Ицо Полицая

  • 04 юли 2016 06:50

  • 7659
  • 0
Търсят съкровището на Ицо Полицая
© Булфото

Истинска треска за плячката от обирите, в които е участвал убитият при въоръжен грабеж в София Христо Георгиев, подлуди иманярите. Те се готвят да щурмуват местата, където предполагат, че са скрити пачките.

Във форуми на търсачите на съкровища усърдно се споделят линкове към материали, публикувани в интернет, в които се съобщава за различните удари на Ицо Полицая и аверите му. Смята се, че за 6 години той е взел повече от милион лева в бижута, злато и пари, пише "България днес".

Именно накитите и благородният метал блазнят иманярите. Причината е, че според различните информации след отделните удари Георгиев е забягвал в Гърция, за да харчи плячката. Запознати с начина му на живот смятат, че е живеел само с парите, а ценностите е прибирал на тайно място. Смята се, че е много вероятно то да е някъде край криводолското село Галатин, където живеят родителите му и до скоро обработваха много земи. Иманярите подозират, че Полицая е заравял там "спечеленото" и след като ченгетата от отряд "Кобра" го застреляха, няма кой да потърси съкровището. Причината е, че допреди време Христо е в отлични отношения с три години по-малкия си брат Людмил.

Това се променя след удара на „Асет банк“ във Враца. Именно Людмил Георгиев пропял пред ченгетата за участниците в грабежа, сред които е и Христо, и така разследващите стигат до тях. След предателството отношенията между двамата братя охладнели. Жители на Галатин предполагат, че е пропял, защото по това време чакал да му се роди бебе и не искал да е в затвора, когато това стане. От тогава в селото Ицо Полицая почти не се бил появявал. При редките си прибирания обаче изчезвал за часове из чукарите и доловете наоколо и търсачи смятат, че може да е използвал разходките си, за да заравя плячката. Именно заради разлъката с брат си са сигурни, че не му е споделял къде са местата, на които металотърсачът би показал наличието на закопано съкровище. Иманярите дори се уговарят за предстоящи разходки до Галатин.

Прави впечатление, че част от тези, обръщащи внимание на съкровището на Ицо Полицая, са тези, които нашироко коментираха къде е заровил парите си от удара на инкасото Жоро Милионера. Когато той отмъкна сумата, се покри за известно време, като се предполагаше, че е бил някъде край пловдивското село Храбрино. Според търсачите именно там са заровени парите. Появиха се много съобщения, че доста хора са си пробвали късмета и са търсили милиона, но най-вероятно така и не са успели.

Отпечатък от маратонка, оставен в обраната заложна къща на столичния бул. “Ломско шосе”, е издал Росен Рангелов-Човката, който е направил удара заедно с Ицо Полицая.

Според разследването Рангелов и аверът му Христо Георгиев нахлуват маскирани в заложната къща. Ицо Полицая държи насочен пистолет, а Човката събира в чувалче злато и пари. Взема общо към 41 хил. лв. При бясна гонка полицията настига бандитите в кв. “Разсадника” и прави опит да блокира джипа им. Двамата блъскат колите, Ицо Полицая е прострелян и малко по-късно умира. Преди грабежа двамата напуснали хотел, в който имали обща регистрация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7659 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини