Пенсионирани полицаи и военни ще се включат в охраната на обществения ред

  • 01 юли 2016 20:11

  • 3358
  • 5
Пенсионирани полицаи и военни ще се включат в охраната на обществения ред
© Булфото

Обсъжда се предложение да се даде възможност на вече пенсионирани служители на МВР и бивши военни да се включат с функция по охрана на обществения ред. Това заяви пред журналисти в Смолян министърът на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

Според нея това е едно от обсъжданите предложения във връзка с проблема с битовата престъпност. Само че за този вариант се изисква законодателна промяна, която ще бъде внесена като предложение според министъра. Замисълът е общините да могат да назначават в рамките на общинската полиция такива бивши служители и то не при досегашните условия, които изискват много по-големи разходи.

Вътрешният министър участва в работна среща, която е част от кампанията на МВР и НСОРБ - "Заедно в превенцията на престъпността". Министър Бъчварова допълни, че с подготвяната промяна общините ще могат да назначават пенсионирани бивши полицейски и военни служители, които да бъдат със статут и да имат определени функции. Ще се даде възможност да се създаде общинска полиция за общините, които имат желание да го направят.

Днес министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. представи инициативата на вътрешното ведомство за активизиране на работата по превенция на битовата престъпност. Основен акцент е координиране и обединяване на работата на полиция, местна власт и териториалните контролни органи. "Смятам, че само с общи усилия можем да се справим с този проблем, който е изключително социално чувствителен и много важен за гражданите", заяви вицепремиерът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3358 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Едва ли ще е така

2016.07.29 | 09:57

5
Мечти,мечти,мечти! Едва ли ще се намерят глупаци,които унижени,притиснати, смачкани и прогонени от работодателя си - МВР да тръгнат да стават общински полицаи, да решават проблемите на държавата, при това безплатно.
DOGAN GO NAXAKA QKO V PUT.KATA NA KURVA BOIKOYGLY

2016.07.02 | 10:07

4
taq kurva o6te li e jivaaaa mamicata i tupa

2016.07.02 | 10:07

3
ОК, НО ГИ МАХНЕТЕ ОТ ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ
123

2016.07.02 | 10:07

2
neshto po smislenno ako moje da se kaji shtee po dobre
gost

2016.07.02 | 10:07

1
Vijdate 4e naroda ne e dovolen i mobilizirate vsi4ki resursi.moga da kaja edno-ako prodaljavate po stariia na4in horata niama ve4e da se samozapalvat,a schte se samovzriviavat...

Добави коментар

Водещи новини