Жозеф Дол: На 9-ти септември Великобритания ще има нов министър-председател

  • 01 юли 2016 19:04

  • 2105
  • 2
Жозеф Дол: На 9-ти септември Великобритания ще има нов министър-председател
©

На 9-ти септември Великобритания ще има нов министър-председател, който ще замести подалия оставка Дейвид Камерън. Това каза Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския, председател на Европейската народна партия, предаде "Фокус".

По думите му основната тема на двата форума – срещата на лидерите на Европейската народна партия и на Европейски съвет – е за това, какво се случва в Европейския съюз след резултатите от референдума на 23-ти юни.

Дол уточни, че референдумът и решението на британците за напускане на Общността е предизвикало шок и недоумението как ще се живее по напълно различен от досегашния начин. Председателят на ЕНП бе категоричен, че председателят на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск, Жан Клод Юнкер няма да подават оставка, тъй като те са олицетворение на европейските институции, а институциитге не подават оставки.

Последвайте канала на

Калина Христова
2105 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2016.07.02 | 15:31

2
Тоя не беше ли същия,който на Лъвов мост опипа фандъчката по баджаците пред всички?
РЕАЛ

2016.07.01 | 20:20

1
БРАВО БЕ, ЗНАЧИ БЪЛГАРИЯ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩЕ ИМАТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК 9 СЕПТЕВРИ. УРА. ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА И НАЦИОНАЛНАТА НЕЗАВИСИМОСТ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ !

Добави коментар

Водещи новини