Инспектор: Въженият парк в Бачиново е напълно изправен

  • 01 юли 2016 18:23

  • 1046
  • 0
Инспектор: Въженият парк в Бачиново е напълно изправен
© Getty Images/Guliver

Въженият парк в Бачиново е напълно изправен. Това каза на пресконференция Кирил Манов, главен инспектор „Сигурност и обществен ред” в Община Благоевград.

„При инцидента с падналото 7-годишно момиченце грешка или пропуск от страна на инструкторите и съоръжението няма“, каза Манов.

„Инцидентът, при който сериозно пострада детето е станал в 12:52 днес. Имало е доста деца на въжения парк на Бачиново. Детето е паднало от около 2 метра височина, когато се е обръщало и с гръб е направило опит да се закачи с предпазния колан. Инструкторите на въжения парк са оказали първа помощ на детето, обадили са се моментално на бърза помощ. Детето има кръвоизлив в главата и вече е в "Пирогов", от където чакаме информация за състоянието му“, добави още Манов.

Той беше категоричен, че не е имало скъсани въжета на парка.

"В момента на инцидента на парка е имало над 15 деца, инструкторите са били четирима, а трябвало да са шестима. Ще назначаваме нови хора, въпрос на време е. Вчера - на 30 юни, един от инструкторите спешно замина за чужбина и напусна. Докато бъдат назначени още хора, събота и неделя по двама човека от сектор „Сигурност и обществен ред” ще помагат на инструкторите на въжения парк“, добави Манов.Той бе категоричен, че детето е било инструктирано за начина на ползване на съоръжението и е било редовен негов посетител, а не се е качвало за първи път.

„То е било постоянен клиент на Въжен парк. Било е запознато с първи и втори кръг перфектно“, каза още Манов, който не пожела да коментира, къде по време на инцидента е била майката на малкото момиченце. Въженият парк на този етап няма да се затваря. Обезопасяването на него е двойно.

Последвайте канала на

Калина Христова
1046 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини