Споразумението между България и Румъния в сферата на сигурността е категоричен успех

  • 01 юли 2016 18:10

  • 1840
  • 2
Споразумението между България и Румъния в сферата на сигурността е категоричен успех
© Булфото

„Варна е пример и доказателство за това, че добрата комуникация между местната и изпълнителната власт е ключова за подобряване на услугата сигурност“, посочи главният секретар на МВР главен комисар Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в и изказа благодарност към областния управител на Варна Стоян Пасев и към кмета на общината Иван Портних за оказаната подкрепа, съобщават от МВР.

Главен комисар Костов подчерта ползите от сътрудничеството с чужди полицейски сили на територията на страната. Съвместните патрули започват работа от 1 юли. Общо 16 служители на румънската полиция ще се присъединят към българските екипи на ротационен принцип – разясни главният секретар на МВР.

Той наблегна на развитието на отношенията със съседните страни и взаимодействието с полицейските сили на всяка от тях, в резултат на което присъствие на чуждестранни полицейски служители има не само в летните, но и в зимните ни курорти. В този контекст главният секретар на МВР обяви създаването на съвместни гранични патрули, които ще работят по българо-румънската граница в петъчните и неделните дни през летния сезон.

Йон-Орацио Рушяну, директор на дирекция „Охранителна полиция“ в Генералния инспекторат на румънската полиция, изказа задоволството от съвместната работа на България и Румъния по отношение на сигурността на румънските граждани – туристи по българското Черноморие. Той подчерта професионализма както на българските, така и на румънските полицаи и определи споразумението между двете страни в сферата на сигурността като категоричен успех. Рушяну изказа убеждението си, че през сезон 2016 година постиженията и оценките за работата на съвместните екипи, ще бъдат още по-значими.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1840 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАЖНО

2016.07.02 | 13:37

1
НА ТИЯ КАК ИМ СЕ ЗАНИМАВА С НАС.

2016.07.06 | 16:18

2
как, манипулират ни докато те получават инвестиции и пари, и ни вкарват във война с Русия.

Добави коментар

Водещи новини