Мая Манолова: 750 000 педофили дебнат в интернет

  • 01 юли 2016 14:45

  • 2208
  • 0
Мая Манолова: 750 000 педофили дебнат в интернет
© Булфото

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на настоява за цялостна, устойчива държавна политика за защита на децата в интернет.

Националният омбудсман съобщи това в Асеновград, където взе участие в Четвъртата Национална научно-практическа конференция "Съвременното онлайн общуване - опасности и защита".

На събитието Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на изнесе притеснителни данни, според които над четири пъти в интернет са се увеличили снимките, показващи сексуална експлоатация на деца, само за периода от 2014 до 2015 година. Според американско проучване средно децата прекарват по 30 часа седмично в онлайн пространството, от които над три часа в сайтове за запознанства и един час в порносайтове, като същевременно над 750 000 педофили дебнат в интернет. 75 процента от децата са склонни да дават лична информация онлайн, а 89 на сто от секс предложенията към деца се правят в интернет.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на се е обърнала с предложение към трите мобилни оператора в България за разработването на софтуер за родителски контрол, с който да бъде ограничен достъпът на деца до сайтове с неподходящо съдържание. Тя подчерта, че в решаването на проблема изключително важно е и участието на децата, защото именно те много често дават най-добрите предложения за това как да бъдат гарантирани техните права.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини