16 румънски полицаи ще работят в съвместни патрули с МВР

  • 01 юли 2016 13:46

  • 1444
  • 0
16 румънски полицаи ще работят в съвместни патрули с МВР
© Булфото (архив)

Общо 16 румънски полицаи ще работят в съвместни патрули с българските си колеги през лятото по морето, съобщи днес във Варна главният секретар на МВР Георги Костов, който заедно с директора на "Охранителна полиция" в Генералния инспекторат на румънската полиция - Йон Орациу Рушяну, даде началото на инициативата, предаде БТА.

Румънските полицаи ще осъществяват патрулна дейност с българските си колеги на територията на четири районни полицейски управления по Черноморието - к.к. "Албена", Балчик, к.к. "Златни пясъци" и в Несебър, което обслужва курорта "Слънчев бряг". Във всяко от управленията ще бъдат командировани по двама румънски полицаи през юли и август. Освен това България и Румъния ще въведат и погранични съвместни патрули, които ще работят в петък и неделя. От вътрешността на страната през сезона ще бъдат командировани повече от 750 служители на МВР, като за района на Варна те ще са над 140.

Главният секретар на МВР и изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов обявиха, че във Варна е създаден Междуведомствен център за съвместна работа между МВР и приходната агенция, като целта е да се подобри работата на всички правоприлагащи органи за противодействие на престъпленията, нанасящи вреди на бюджета. Центърът ще бъде разположен в сградата на дирекцията на МВР във Варна и ще обслужва и Добричката дирекция на полицията.

Работата в центъра ще е по три направления - съвместни патрули по курортите, съвместни действия при проверки на нощните заведения за спазване на данъчно-осигурителното законодателство и фискален контрол, обясни директорът на НАП. Той допълни, че идеята е кампанията да стане целогодишна. В контролната дейност ще могат да се включват и представители на Инспекцията по труда, Агенцията по безопасност на храните и други.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1444 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини