Радан Кънев към Борисов: Кой лъже за европейската проверка на прокуратурата? (видео)

  • 01 юли 2016 12:06

  • 4446
  • 4
Радан Кънев към Борисов: Кой лъже за европейската проверка на прокуратурата? (видео)
© Булфото

На 30 май за пореден път беше отложена мисията на европейските наблюдатели. Този независим анализ на българската прокуратура е основната нова препоръка по механизма за сътрудничество и проверка и ключов елемент по стратегията за съдебна реформа. По тази причина този анализ е първата стъпка за реформата на съветския модел на прокуратурата и за ефективна борба с корупцията. Това каза по време на парламентарния контрол лидерът на ДСБ и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Вие лично се ангажирахте с организацията на този анализ, с което признахте необходимостта от него, обърна се Кънев към министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Отлагането беше обяснено с необходимостта от уточняване на детайли. Моята информация е, че правилата за провеждане на анализа са отдавна утвърдени и не е имало обективни причини за отлагането. От официалната позиция отпреди месец остават съмнения, че става въпрос за провал и саботаж от българска страна, добави съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок.

Той попита Борисов каква е общата политика на правителството за изпълнение на препоръките на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка относно цялостен Независим анализ на дейността на българската прокуратура и продължаване на съдебната реформа.

Експертите, за които говорите днес приключват и си заминават, посочи премиерът. Този механизъм за помощ на държавите членки беше отложен, защото в последния момент искаше да дойде още един прокурор. Вчера с правосъдния министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на поискахме резултатите от проверката да бъдат обявени публично. Аз съм я поискал тази комисия, тъй като нашите цели са другата година да сме доста напред в мерките. Полагаме големи усилия. Изводите и препоръките на европейските прокурори ще бъдат публично достояние. Точно какво правят не знам, а и не искам да се интересувам. Те имат пълната свобода и се надявам на обективен доклад. Това, което ни препоръчат, ще се постараем да го изпълним. Полагаме огромни усилия, за да завършим съдебната реформа, подчерта Борисов.

Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и заяви, че в отговора на премиера има нещо, което сериозно го е разтревожило. Министърът на правосъдието каза, че причината за отлагането е доуточняване в методиката. Днес Вие казахте, че още един прокурор е искал да се включи. По-същественото е, че през седмицата главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в каза, че причина за отлагането е искането за премахване на клаузата за конфиденциалност – да знае предварително програмата за срещи. Тъй като изключвам възможността Вие да лъжете в тази зала, искам да ми кажете кой лъже - министърът на правосъдието или главният прокурор, каза Кънев.

Не ме вкарвайте в подобен коментар – факт е, че съм поискал такава безпристрастна проверка, факт е, че се забави, факт е, че беше тук и днес си отива. Г-жа Захариева помоли еврокомисаря да качи на сайта им изводите и препоръките. Ние сме поискали тази публичност и не виждам защо трябва да се вглеждаме с 10 дена разлика в провеждането на този мониторинг. Не сме се месили в работата на европейските прокурори. Нека в случая да бъдем по-положително настроени и да гледаме това, което сме искали и това, което е направено. Вярно, че проверката се забави с една-две седмици, но мисля, че с фона на забавянето с години можем да го преглътнем, заяви Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Закъснението го преглъщаме с удоволствие, но ще се вглеждаме в причините, защото е ясно, че в България има съпротива срещу реформата. Всички знаем, че съветският модел е основната причина да не можем да се преборим с корупцията. В случая съвсем не е без значение кой е излъгал. Ако е излъгал министърът, ще се обърнем към Вас с искането за оставка. Но ако е главният прокурор, не можем да се обърнем поради конституционни причини. Ако главният прокурор лъже по толкова важен въпрос, сигурен ли сте, че не ви лъже и по други важни въпроси, като например за борбата с контрабандата, каза още Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4446 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.07.03 | 09:40

4
Радке не знам колко си дълбока но съм забелязал че всяка втора дума ти е лъжа и още по лошо - нещо ти тропа дъската яката работа и въобще не осъзнаваш кой си или сте двама

2016.07.03 | 09:40

3
Аз съм мъничко човече, всички викат ми Радан. Много често лъжа вече и носът ми е голям!", "Русо гладно нЕма!"

2016.07.02 | 17:59

2
СИНИЯ СЪСЕЛ

2016.07.02 | 17:31

1
Герб или Радан все отявлени корумпета!

Добави коментар

Водещи новини