Мъж изпадна в кома след вадене на зъб, оказа се болен от левкимия

  • 01 юли 2016 07:02

  • 5671
  • 0
Мъж изпадна в кома след вадене на зъб, оказа се болен от левкимия
©

Завчера 30-годишен млад мъж от сатовчанското село Плетена изпадна в кома на зъболекарския стол в селото си секунди след като му извадиха зъб. Зъболекарят не е успял да спре кръвта, която потекла от устата му. Няколко дни преди това младежът се порязал с косачка при косене на трева и от раната няколко часа текло кръв.

Изпадналия в безсъзнание млад мъж бил закаран в благоевградската реанимация на болницата, но въпреки, че веднага е бил поставен на апаратно дишане не е могъл да дойде в съзнание: “Касае се за болен човек от левкемия, едва сега се установи истинската причина за заболяването му", каза за “Монитор” д-р Огнян Митев, шеф на МБАЛ-Благоевград.

Положението му е много сериозно, касае се за отравяне на кръвта, има силно завишени показатели и нисък хемоглобин от кръвозагубата. Въпреки че му е прелята доста нова кръв има сериозна опасност за живота му”, допълни д-р Митев.

В сряда близки на семейството пристигнаха в Благоевград след линейката, като се организираха да даряват кръв, ако се наложи. Цялото село е съпричастно към драмата с младия мъж и жителите му искат да помогнат кой с каквото може. Те твърдят, че е изключително трудолюбив, имал собствен камион, с който им прекарвал дървата.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5671 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини