Момче се върна при родителите си след шест години в робство

  • 01 юли 2016 06:37

  • 5127
  • 2
Момче се върна при родителите си след шест години в робство
©

Момче, откраднато преди шест години, се завърна при родителите си в Индия, съощава ВВС, цитирани от "Блиц".

Сону Богум е бил похитен в Ню Делхи през 2010 г., както сам разказва, го залъгали, а после и откраднали две жени. Отвели го в Бангладеш и го заставили да работи тежка работа. След три години един от съседите на име Джамал ибн-Муса, се заинтересувал от детето, разпитал го, а после се обадил в полицията.

Полицаите обаче не счели този случай за достоен за вниманието им. Още три години по-късно, след собствено разследване, Муса успял най-после да предизвика интереса на правоохранителните органи.

Похитителите на момчето били задържани, а него го пратили в детски дом, след което ибн-Муса започнал да издирва радителите. В края на краищата той предположил, че Сону е изчезналото преди шест години дете от Ню Делхи. Разследването се усложнявало и от това, че момчето почти не помнило предишния си живот.

В края на краищата човекът от Бангладеш успял да открие майката и бащата. Родството било потвърдено и с помощта на ДНК тест. След това се включило индийското външно министерство, което договорило с бангладешката страна екстрадицията на момчето в родината.

Търговията с роби в Южна Азия до ден днешен процъфтява, въпреки усилията на властите и правоохранителните органи. Това е така основно заради ниския жизнен стандарт в селата и масовата емиграция в търсене на по-добър живот. Роби от Индия, похитени и изведени зад граница, се използват в производствата, където е необходим тежък труд, най вече строежи, мини, селското стопанство, а също така ги подлагат на сексуална експлоатация.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5127 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кйхдд

2016.08.07 | 13:54

2
Те големи усилия полагат, подали им сигнал, но не го счели за "достоен" !!!!

2016.08.07 | 13:54

1
21 век, демокрация, човешки права, свобода на словото, свобода на придвижване, развито общество, цивилизация и т.н. Просто някакви термини в общество от примати, не значещи нищо.

Добави коментар

Водещи новини