Метрото ще стига до "Хладилника" преди края на юли (снимки)

  • 30 юни 2016 13:01

  • 1484
  • 0
Метрото ще стига до "Хладилника" преди края на юли (снимки)
© Булфото

След по-малко от месец столичното метро вече ще вози пътници до квартал "Хладилника". Това стана ясно при инспекцията на новата метростанция "Витоша", която направиха днес кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и шефът на общинска фирма "Метрополитен" Стоян Братоев.

Станцията и трасето от 1,3 км вече са готови, остават довършителни работи. До 10 дни ще започне движението на тестови влакове без пътници и станцията ще бъде пусната преди 31 юли. Кога точно ще стане това обаче, столичният кмет не се ангажира с прогноза.



С новата станция още 20 000 души на ден ще могат да ползват подземната железница. Така метро мрежата на София ще стане 40 км с 35 станции.

Фандъкова и Московски напомниха, че предишното правителство отказа да подкрепи проекта и да осигури нужното съфинансиране и през лятото на 2014 г. общината започна да строи сама новия участък. След това обаче проектът бе включен за финансиране по Оперативна програма "Транспорт", която пое цялото финансиране от 43 млн. лева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1484 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини