Британският в. Сън: Юнкер пречи на безболезнения ни развод с ЕС

  • 30 юни 2016 12:53

  • 4309
  • 2
Британският в. Сън: Юнкер пречи на безболезнения ни развод с ЕС
© gettyimages (архив)

Основната пречка за безболезнения развод между Великобритания и Европейския съюз е председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, пише лондонският таблоид Сън.

Според източници на изданието, което е собственост на Рупърт Мърдок и е сред основните рупори на излизането на Обединеното кралство от ЕС (Брекзит), ръководителят на органа на изпълнителната власт на 28-те си отмъщава за решението на 52% от участниците в референдума на 23 юни Островът да излезе от блока. Шефът на ЕК в отговор на въпрос дали британският премиер в оставка Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. ще получи нещо като сувенир след британското напускане е заявил: Да, обяд!

Юнкер е установил пълен контрол преговорите между Брюксел и Лондон. Той се опитва да настрои срещу Великобритания традиционни нейни съюзници в ЕС като Германия, Ирландия и Унгария. Политикът от Люксембург натиска Берлин, Будапеща и Дъблин да не позволят британците да получат отстъпки, коментира авторът на материала.

Камерън по-рано заяви, че иска страната му да поддържа възможно най-близки отношение след Брекзит. В отговор председателят на ЕС Доналд Туск посочи, че Великобритания трябва да продължи да спазва правилата на блока за свободно движение, хора и капитали.

Решението за Брекзит предизвика криза и в двете най-големи политически формации. В управляващата Консервативна партия вече има петима кандидати за лидерския пост. Това са вътрешният, правосъден и енергиен министри Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, Майкъл Гоув, Андреа Лидсъм, ръководителят на министерството на труда Стивън Краб и бившият кмет на Лондон Борис Джонсън. Днес Мей обяви официално и за своята кандидатура за премиер. Най-вероятният неин основен съперник за Даунинг стрийт 10 в партийните редици ще е Джонсън.

Резултатите от допитването предизвикаха трусове и в основната опозиционна сила – Лейбъристката партия. Привържениците на излизането от блока вдигнаха бунт срещу лидера Джереми Корбин. По данни на Би Би Си той обаче няма да подаде оставка.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4309 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.07.02 | 14:30

2
Злобно старче -педалче !Ако не е в неговия .....ГЗ откача !Ю н кур !
Я и кво

2016.07.02 | 14:30

1
Всеки си носи последствия от дадени действия.Щом не искат в ЕС,защо трябва да се възползват от екстрите? Кой на кого отмъщава,ма боли фара,но малоумните енглезета(най-вече) да си носят кръста. п.с. Не съм робот,баси!

Добави коментар

Водещи новини