Отложиха дело за банков обир във Враца заради смъртта на Ицо Полицая

  • 30 юни 2016 11:29

  • 1900
  • 0
Отложиха дело за банков обир във Враца заради смъртта на Ицо Полицая
© Getty Images/Guliver

Съдебен състав на Окръжния съд във Враца отложи днес делото за грабежа на местния клон на "Интернешенъл Асет банк" заради смъртта на подсъдимия по него Христо Георгиев. Това съобщи говорителят на съда Снежана Наумова.

Христо Георгиев, известен като Ицо Полицая, загина на 28 юни в престрелка със специализирани полицейски части при опит да бъде задържан след извършен грабеж в заложна къща в София. Той е подсъдим заедно с брат си Людмил Георгиев и Иван Иванов по обвинение за извършен грабеж на 1 октомври 2013 г. от банковия клон.

Според обвинението тримата са нападнали охранител в момента, когато е внасял инкасото в нощния трезор на банката и отнели от него торба с над 91 хиляди лева в нея. От тях над 85 хиляди лева са собственост на банката, която предяви граждански иск към подсъдимите, а останалите - на търговци от Враца. По време на разследването на грабежа в обвиняемите бе намерена малка част от ограбеното.

Делото за грабежа бе в своя край, но внезапната смърт на Христо Георгиев наложи неговото отлагане, посочиха от съда във Враца. Очаква се в съда да се получи официално смъртният акт на Георгиев, за да се прекрати частично делото срещу него. Съдебният процес срещу другите двама подсъдими ще продължи, като на следващо заседание съдът ще произнесе и присъди.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1900 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини