Журналист: ИДИЛ даде знак на Турция

  • 30 юни 2016 08:46

  • 2577
  • 2
Журналист: ИДИЛ даде знак на Турция
©

"ИДИЛ даде знак на Турция да направи своя избор.

Анкара трябва да вземе стратегическото решение дали да продължи курса си на борба с кюрдите или ще се съобрази с коалиционните си партньори и ще тръгне и срещу ИДИЛ", заяви за "Здравей, България" по Нова телевизия главният редактор на в. „Заман-България” Мехмед Юмер по повод кървавата атака на летище Ататюрк, която взе 42 жертви.

Той определи като "чисто съвпадение" факта, че ден преди нападението Реджеп Тайип Ердоган поиска извинение от Русия за сваления изтребител, както и стоплянето на отношенията между Анкара и Израел в последно време.

"Не може за 2 дни да се организира толкова голям атентат", категоричен бе главният редактор на "Заман-България".

Последвайте канала на

Десислава Станева
2577 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.07.10 | 13:37

2
Ами като си играеш с огъня, рано или късно е нормално да се опариш. Ердоган прави бизнес с ИДИЛ и вече измъкване няма. Или продължава, или онези ще го гонят до дупка.
Абс

2016.07.10 | 13:37

1
Няма никакъв идил. Американците се ядосаха на Ердоган че се извини на Путин. Америка се опитва да създаде война между Русия и бивши соц републики. Америка мислеше да обгради Русия но Ердоган даде пукнатина в обкръжението. Вече Полша и Румъния са готови сега и черно море ще се затрупа и почват Американците Война. При Арабите е хаос ред е на Славянските народи..

Добави коментар

Водещи новини