Ген. Киров: Не трябва да се чувстваме спокойни и да си мислим, че сме остров на стабилността

  • 30 юни 2016 07:52

  • 2700
  • 0
Ген. Киров: Не трябва да се чувстваме спокойни и да си мислим, че сме остров на стабилността
© Булфото (архив)

Турското разузнаване е свършило своята работа в превантивен характер. Прави впечатление сходния начин на действие на терористите от Истанбул и тези от летището в Брюксел. Това ме кара да мисля, че става дума за действие на терористи от Ислямска държава.

Това каза пред камерите на БТВ ген. Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба. Щастие в нещастието е, че терористите са действали само във външния периметър на летището. Трудно е да се охранява едно толкова голямо летище. Най-вероятно терористите са задействали план "Б" и са започнали да стрелят с автомати. Един такъв терористичен акт се планира доста време. Те са действали по свой план, който очевидно не е сработил като цяло, заяви още ген. Киров.

Трябва да вярваме на нашите служби, че към този момент няма терористични заплахи за България. Още през 2004 година ние получихме сигнал от голяма партньорска служба, че България вече е реална цел на терористите. Не трябва да се чувстваме като остров на стабилност и спокойствие. Засега оставаме в страни от терористичните атаки. Ние оставаме встрани от събитията в Близкия Изток, но има български фирми, които продават оръжие там. Това също може да бъде повод за атаки, допълни ген. Киров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2700 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини