Меркел: Рано е да се правят прогнози за влиянието на Брекзита върху европейската икономика

  • 29 юни 2016 21:28

  • 1774
  • 3
Меркел: Рано е да се правят прогнози за влиянието на Брекзита върху европейската икономика
© Getty Images/Guliver

Рано е да се правят прогнози как ще се отрази излизането на Великобритания от Европейския съюз върху икономиката на Европейския съюз и Германия. Това заяви германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, цитирана от ТАСС и БТА.

След края на двудневната среща на върха на ЕС в Брюксел Меркел призна, че засега е сложно да се направи оценка на последиците.

Британската икономика е пета в света, припомни в същото време тя и подчерта, че излизането на една толкова голяма икономика не може да не окаже влияние. Меркел заяви, че не вижда необходимост от внасяне на промени в европейските договори вследствие на резултата от референдума във Великобритания. "Днес проведохме важна дискусия, ще я продължим през септември", подчерта тя. Германският канцлер отхвърли искането на Италия европейските норми за бюджетния дефицит и банковата помощ да бъдат коригирани, за да бъдат взети предвид нейните финансови затруднения след Брекзита".

"Смятам, че Пактът за стабилност и растеж е достатъчно гъвкав, за да работим с него, включително в сегашната ситуация", се аргументира Меркел.

Германският канцлер заяви още, че е необходимо санкциите, наложени на Русия заради Украйна, да бъдат продължени, предаде ТАСС. Като условие за тяхното отменяне Меркел постави пълното изпълнение на Минските споразумения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1774 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.06.30 | 10:44

3
стрино важното е че ти си вкара гадните маимуни в гъза
гошо

2016.06.29 | 23:46

2
Ще правиш немски планове,барбароси,марбароси като Наполеон и дедо ти Хитлер,ама накрая пак ще ти се падне да топлиш руския войник докато оцелелите псевдоарийци копат за последно в Сибир.

2016.06.29 | 22:05

1
Затова пък прогнозата за влиянието на баба Меркел е еднозначна - кофти за ЕС.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини