Кунева: Преди да действаме, трябва да анализираме

  • 29 юни 2016 20:01

  • 1711
  • 2
Кунева: Преди да действаме, трябва да анализираме
©

По повод атентатите в Европа вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 заяви в студиото на "Още от деня" , че трябва внимателно да се анализира всяка ситуация преди да се предприемат каквито и да било действия.

"В момента трябва да обменяме повече чувствителна информация, т. е. разузнаване, да имаме много добра координация помежду си и в момента, когато една страна види и най-малкия намек за опасност да предупреди всички останали". Кунева каза още, че трябва да имаме контрол върху външните си граници, нещо което при по-мирни времена бяхме забравили като важна необходимост за сигурността ни. Трябва да знаем какво можем да си разрешим със средствата и възможностите, които имаме включително и по отношение на миграцията. По думите й миграцията и сигурността са две много важни теми.

Кунева заяви, че с война нито един проблем не е решен. "След всеки един военен конфликт отиват десетилетия за да се върнем от мястото, от където е тръгнал конфликта. Днес Европа продължава да е един проект за мир, не само вътре в европейските граници, където толкова много рани са успели да затворят. Но това е и един проект за мир, който надхвърля границите на Европейския съюз. Когато имаме 530 хиляди европейци, които заедно се борят за да може този свят да стане по-сигурен", каза още тя.

Кунева коментира и антикорупционния закон, който влиза утре в парламента на първо четене.

Тя уточни, че много важно за парламентаристите е бил изборът на единен орган. Стигнало се е до извода, че ще има политическо спокойствие, ако органът е избиран от парламента. Кунева заяви, че законът е така направен, че има добри изисквания към хората, които ще избират. Предложението е да има един председател и четирима зам.-председатели.

За анонимните сигнали тя смята, че трябва да има баланс между отговорността, за да не се разруши доброто име на човека, и защита на този, който се страхува. Кунева заза, че разчита много на мнозинството и на хората, ангажирани с управлението, но се надява и на подкрепа от другите партии. По нейно мнение това е добър за страната ни закон, който може да даде резултат бързо.

Последвайте канала на

Калина Христова
1711 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2016.06.30 | 12:59

2
Единственото нещо за което се сети Умрялата риба беше за "универсалното зарядно".Ама кой знае,може някой друг да е предложил.
манаф

2016.06.30 | 12:58

1
Да те е-ба в кривата уста.

Добави коментар

Водещи новини