Орбан: Унгария няма да отстъпи по въпроса за мигрантската криза

  • 29 юни 2016 18:16

  • 2743
  • 5
Орбан: Унгария няма да отстъпи по въпроса за мигрантската криза
© Getty Images/Guliver

Унгария няма да отстъпи по въпроса за кризата с миграцията и има намерение да използва референдума за квотите на ЕС за разселване на мигранти, който е планирала да организира, за да постигне промяна на политиката в тази област на европейско равнище, заяви днес премиерът Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.

Няма предложения Унгария да напусне Европейския съюз и дори радикалната дясна партия "Йоббик" подкрепя членството на страната, каза Орбан.

"Не са ни известни никакви сериозни предложения, които поставят под въпрос членството в ЕС, но има сериозни предложения да не се отказваме от нашата политика за миграцията, и ние няма да отстъпим", заяви унгарският премиер пред националната телевизия. "Двете неща не трябва да се смесват", отбеляза Орбан.

Унгарският премиер подчерта, че се надява референдумът за мигрантските квоти да помогне да бъдат постигнати промени в миграционната политика на Брюксел. Все още ме очакват "сериозни борби" по въпроса, призна в същото време той, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2743 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Niko

2016.06.30 | 13:44

1
Аз съм За промяна на правилата за миграция от Средния Изток, защото покрай мирни и немирни хора навлизат и завладяват Европа и промиват мозъците и на европейците и стават терористи. Европа трябва да внимава с толерантноста си към мюсюлмани които може да станат и опасни или техните деца като пораснат. Не съм против религии и други хора от Средния Изтол, но те могат да отидат в Саудитска Арабия, ОСЕмирства и други богати държави които имат пари и нужда от работници. Защо не отиват там? Защото им е казано отивайте в Европа, те ще ви дават пари и дом и храна, и ще проповядваме ислям. И това се случва. Докога????

2016.06.30 | 14:27

5
Докогато краварските подлоги в Брюксел като меркелица и юницата юнкер ни заповядват какво да правим! Да се махаме от ес и да се връщаме към Русия! Само тогава ще си върнем живота в собствените си ръце!

2016.06.30 | 14:27

4
Ей добре че ги има такива като Найджъл и тоя.
IBRAHIM

2016.06.30 | 14:27

3
Всички мисилмани да си отиват при тяхните в Европа място просто нямат

2016.06.30 | 14:27

2
БРАВО на ОРБАН СИДЕРОВ ! ПРЕМИЕР , А НЕ ТИКВА ПРОДАЖНА и ПРЕСТЪПНА !

Добави коментар

Водещи новини