Миглена Тачева е новият директор на Националния институт на правосъдието

  • 29 юни 2016 17:25

  • 2307
  • 2
Миглена Тачева е новият директор на Националния институт на правосъдието
© Булфото

Миглена Тачева бе избрана за директор на Националния институт на правосъдието (НИП). Тя бе подкрепена с 5 на 2 гласа при втория опит да бъде избран директор на института.

Новоизбраният директор посочва, че ще поддържа дейността на Института в параметрите на действие до 2015 г. ще задържи неговото развитие на институционално ниво и ще постави на изпитания ключовата му роля като публичен ресурсен център на съдебната система. Според Тачева е необходимо институционално сътрудничество да се премине към институционална интеграция и по този начин да се затвори цикълът на единното функциониране на всички структурни звена в съдебната система.

В УС на НИП влизат още председателят на Върховния административен съд Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски, както и главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. Правосъдният министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, деканът на Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” Сашо Пенов, както и членовете на ВСС са останалите в управителното тяло на НИП.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2307 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.06.29 | 20:06

2
Браво. Тъкмо се чудих къде се покри този травърс.
sdc

2016.06.29 | 19:12

1
ne prilicha na nishto toq hemafrodit

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини