Юнкер отхвърли призивите да подаде оставка заради Брекзита

  • 29 юни 2016 17:12

  • 2168
  • 2
Юнкер отхвърли призивите да подаде оставка заради Брекзита
© Getty Images/Guliver

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето заяви днес, че е несправедливо да бъде обвиняван за резултатите от референдума във Великобритания, на който гражданите на страната гласуваха тя да напусне ЕС, и да се иска оставката му, предаде ДПА.

В отговор на въпрос дали смята, че е направил достатъчно, за да убеди британците да останат в Европейския съюз, Юнкер посочи, че както британското правителство, така и опозицията са го помолили да не се меси в кампанията. "Нямам намерение да позволя на подобни критики да ми повлияят по какъвто и да било начин", подчерта той на срещата на върха на ЕС в Брюксел. "Честно казано, (те) не ме интересуват".

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск го подкрепи, заявявайки, че "Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето е последният човек, когото можем да обвиняваме" за негативния резултат от референдума.

Преди да свика допитването британският премиер Дейвид Камерън получи специални права за своята страна, припомня ДПА. Някои твърдят, че тези отстъпки не са били достатъчно щедри.

Туск обаче заяви, че това, което Европейската комисия е предложила на Камерън, е било "максималното и повече от максималното" допустимо, като се имат предвид правилата на ЕС и съпротивата на други страни членки, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2168 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
шиши

2016.06.30 | 14:33

2
абе сега като се позамисля, нали има изисквания от ЕС краставиците да не са много криви, бананите също. ми то заради педеругите, като си ги врат да не им скъсат червото, ако са много криви.
Адаам

2016.06.30 | 13:21

1
С оставка или без пак ще е ЕВРЕЙН само фамилията ще е с друго име

Добави коментар

Водещи новини