Задържаният след стрелба избягал затворник Кокала участвал в атентат срещу прокурор (видео)

  • 29 юни 2016 15:58

  • 9827
  • 1
Задържаният след стрелба избягал затворник Кокала участвал в атентат срещу прокурор (видео)
© Булфото

Задържаният днес в Силистра след стрелба и преследване избягал затворник е един от извършителите на бомбен атентат срещу окръжен прокурор на Силистра преди няколко години, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Димитър Братанов, известен с прякора си Кокала, е издирван от 31 май заради бягство от затвора във Варна. Днес при опит да бъде задържан, той стреля срещу патрулна полицейска кола. Около 12.00 часа полицейски служители забелязали Братанов в централната част на Силистра. Те разполагали с информация, че изтърпяващият ефективна четиригодишна присъда за отвличане и грабеж Братанов се издирва.

При опит да бъде спрян и задържан Братанов насочил пистолет в главата на таксиметров шофьор, качил се в таксито и му разпоредил да кара. Започнало преследване по улиците на Силистра. Братанов стрелял срещу патрулната кола, която последвала таксиметровия автомобил, управляван от наскоро пенсиониран бивш полицай. След като разбрал, че не може да избяга, наредил на шофьора да спре и се скрил в къща.

Районът бил отцепен и започнали преговори с Братанов с участието на заместник-окръжен прокурор от Силистра да се предаде доброволно. Само след час Братанов напуснал къщата и се предал. У него са намерени два пистолета, с единия от които е стрелял срещу полицейския патрул.

Окръжната прокуратура в Силистра води следствено дело срещу Братанов за отвличане и за стрелба срещу полицейски служители.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9827 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
sando

2016.07.01 | 00:35

1
maler, male... kakva skapana darjava jiveem... nai dolnata i mrasna korumpirana darjava..

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини