Берлин: Няма да има промени в основните договори на ЕС (обновена)

  • 29 юни 2016 15:47

  • 3780
  • 1
Берлин: Няма да има промени в основните договори на ЕС (обновена)
© gettyimages (архив)

Не се предвиждат промени в основните договори на Европейския съюз, предаде ТАСС.

Днес германският канцлер Ангела Меркел заяви, че не вижда необходимостта от реформи в законодателството на 28-те след като на референдума от 23 юни 2016 г., на който британците се изразиха в полза на Брекзит (излизане на страната от ЕС). Ръководителят на правителството в Берлин говори след като държавници от 27 членки на ЕС (без премиера в оставка на Великобритания Дейвид Камерън) продължиха своята среща в Брюксел, на която се обсъждаше какви мерки ще бъдат предприемани при Брекзит.

Днес Камерън, говорейки в Камарата на общините (долната част на парламента в Лондон), заяви, че страната му ще бъде изправена пред трудни времена. Той вчера в Брюксел изрази желанието си Кралството да остане във възможно най-близки отношения с блока, предаде Би Би Си.

Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск в сряда заяви, че ако Британия иска да има достъп до единния пазар на блока, то Лондон трябва да спазва правилата за свободно движение, заложени още при създаването на блока преди над 50 г., допълва британската медия. Полският политик допълни, че следващата среща на върха на ЕС без участие на представители на Лондон ще се проведе на 16 септември в Братислава. Тогава Словакия ще е ротационен председател на блока.

Председателят на Европейската комисия ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето заяви в белгийската столица, че сътрудничеството между Лондон и Брюксел в областта на сигурността няма да претърпи промени.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3780 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.29 | 20:16

1
ЩЕ ИМА. СКОРО.

Добави коментар

Водещи новини