СДВР разказа подробности за екшъна след обира на златарско ателие (видео)

  • 29 юни 2016 15:46

  • 4814
  • 1
СДВР разказа подробности за екшъна след обира на златарско ателие (видео)
© Булфото

Младен Маринов, директор на СДВР, оповести подробности около вчерашния обир на златарско ателие и полицейската гонка след това, предаде репортер на novini.bg.

Сигналът е подаден на телефон 112 от свидетел минути след извършването на грабежа, Откраднати са 4000 лв. и златни накити.
По думите на Младенов, незабавно е било предприето издирване на извършителите. Установено е, че крадците са използвали краден голф, след което са се прехвърлили в джип. Те са били засечени на бул. „Възкресение“, където са извършвали застрашаващи гражданите маневри. Три служебни автомобила на СДВР са пострадали изключително тежко.

Убитият обирджия е Христо Георгиев-Ицо Полицая, а задържаният е Росен Рангелов – Човката.

В изоставения джип са открити два пистолета, както и парите и златото, откраднати от заложната къща.

Образувани са две съдебни производства. Първото е срещу Росен Рангелов за въоръжен грабеж в големи размери. На него ще му бъде повдигнато обвинение за опит за убийство на полицай и повреда на чуждо имущество. По второто досъдебно производство няма повдигнати обвинения.

Стана ясно, че двамата обирджии са лежали в затвора, като Росен Рангелов е излязъл преди две седмици, а Ицо Полицая преди месец. Лицата са с много богато криминално минало. Силите на реда са имали предварителна информация, че две лица имат намерение да извършат престъпление с цел набавяне на финансови средства.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4814 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
джиджи

2016.06.30 | 11:25

1
тези бандити само куршума ги оправя

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини