''Колело за смет, за дете велосипед'' зарадва над 200 деца от 6 града в България

  • 29 юни 2016 13:47

  • 1948
  • 1
''Колело за смет, за дете велосипед'' зарадва над 200 деца от 6 града в България
© Булфото

Благотворителната кампания „Колело за смет, за дете велосипед“ се превърна в една от най-актуалните благотворителни инициативи през последните няколко месеца. Инициаторите от 1bike.bg. раздадоха 236 дарени им и ремонтирани велосипеди в Етрополе, Лом, Кнежа, Попово, Кубрат и Нова Загора.

На финалът на инициативата, проведен на 28 юни в „Читалище.то“, Александър Македонски и Иван Ралчев, инициаторите на кампания и основатели на вело работилница 1bike, представиха идеята и нейния успех. Гостите на събитието участваха активно с нови идеи и предложения за продължаване и развиване на благотворителната инициатива и следващата година. Модератор на дискусията бе Александър Кръстев, създател на „Аз чета“.

В „Колело за смет, за дете велосипед“ се включиха и тази година стотици дарители, които подариха старите си велосипеди за тази кауза. Доброволци от цялата страна се събраха в Дряново – сърцето на инициативата и 1bike.bg, където съвместно ремонтираха и подготвяха велосипедите за децата.

Кампанията се осъществи за втора поредна година и с подкрепата на Drag Bicycles, които предоставиха нови части за старите велосипеди и магазините си за приемни пунктове; DHL, които изпълниха логистиката на велосипедите; Imaginarium, които подкрепиха цялата организация и също предоставиха търговската си мрежа за приемане на дарени велосипеди; Институт Сервантес, Дюкян Меломан и МОГА Дряново.

Последвайте канала на

Novini.bg
1948 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тралала

2016.07.04 | 10:52

1
Повечето от хората не знаеха какво става и кой им дава колелото ама нали е без пари си ги взеха.

Добави коментар

Водещи новини