Мерджанов: Със сегашните мерки за сигурност у нас няма да бъдат предотвратени евентуални атентати

  • 29 юни 2016 10:13

  • 2060
  • 1
Мерджанов: Със сегашните мерки за сигурност у нас няма да бъдат предотвратени евентуални атентати
© Булфото (архив)

„Предлагам да бъде поканен Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, за да даде информация какво се случва в България, как действат службите, за които той пряко отговаря, как работи ДАНС и МВР и как се справят с поверените им ангажименти. Иначе следващата седмица пак ще бъдем свидетели на престрелка, смъртни случаи и неубедителни действия от страна на МВР”.

Това каза от трибуната на Народното събрание депутатът от БСП Лява България. Той подчерта, че е имало десетки изслушвания на вътрешния министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. „Предвид тежката ситуация с организираната и битовата престъпност, както и предвид заплахите от тероризъм. Тези изслушвания не доведоха до никакъв резултат”, каза още Мерджанов. Той припомни, че Бъчварова е била изслушвана в НС само преди седмица. „В резултат на което вчера беше проведен частичен експеримент, на който зрелищно бяха арестувани свидетелите пред очите на смаяните туристи. Ако това е професионална работа, здраве му кажете”, коментира още той.

Народният представител подчерта, че са били изслушвани не само вътрешният министър, но и шефът на областната дирекция на полицията, шефът на районното полицейско управление в МВР – Слънчев бряг и Несебър и въпреки това отново има случаи на престрелки. „Изглежда министър-председателят има достатъчно изпреварваща информация, тъй като вчера заяви, че групата, която осъществи половинчасова престрелка по улиците на София е следена отдавна. Още при избора на Бъчварова ние казахме, че фактическият министър на вътрешните работи е министър-председателят. Очевидно той трябва да носи пълната отговорност”, заключи Атанас Мерджанов.

"Със сегашните мерки за сигурност по летищата у нас, няма да може да бъдат предотвратени евентуални терористични атаки. Мерките трябва да бъдат цял комплекс от действия на правителството по осигуряване на службите, както финансово, така и кадрово", каза Мерджанов в кулоарите на парламента, предаде репортер на Novini.bg.

Междувременно стана ясно, че на днешното заседание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще бъдат изслушани представители на спецслужбите във връзка с терористичния акт в Истанбул. Решението е взето на Председателски съвет, а предложението е дошло от Валери Сименов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2060 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.30 | 14:44

1
Шеф на мафията и държавата ,шеф на МВР и ДАНС ,и само един шеф над него .....Юнкер или ЦРУ !Не е важно ,важното е да се трупат пачки !А народа ,кой го брой за слива !

Добави коментар

Водещи новини