Ицо Полицая умрял от два куршума, стрелял като обезумял по колегите си

  • 29 юни 2016 09:55

  • 12119
  • 6
Ицо Полицая умрял от два куршума, стрелял като обезумял по колегите си
©

43-годишният Христо Георгиев, който загина при престрелка с полицията в София, след като извърши обир на заложна къща заедно с Росен Рангелов-Човката, е получил два куршума – единият във врата, другият в ръката. От оказиона Полицая и Човката откраднали близо 50 000 лв. – 5000 кеш, останалите в златни накити, съобщава „Телеграф”.

Бившият служител на МВР Христо Георгиев, известен като изпечен майстор на обирите, почина от раните си след екшъна в кв. „Разсадника”. Рангелов успя да се скрие за кратко в тръба на близкия строеж, но беше извлечен от там и закопчан.

Около 14 ч. Ицо Полицая и Човката спрели пред заложната къща на бул. „Ломско шосе” в ж.к. „Надежда”. С насочено оръжие и маски на главите нахлули вътре и заплашили служителя, че ще го гръмнат, ако не им даде всичко. Те събрали златото за по-малко от минута, но и служителят успял да натисне паник бутона.

В бясната гонка се включили, освен пристигналите на място полицаи, още 6 оперативни коли и патрулки. В кв. „Разсадника” обирджиите се прехвърлили от „Голфа” си на джип „Мицубиши”.

След като обирджиите премазали три патрулки, решили да продължат пеш. Докато тичал, Георгиев открил стрелба по бившите си колеги с боен пистолет калибър 7,65. „Стреляше като обезумял. Цял пълнител изпразни по тях. Ченгетата също го почнаха, то нямаше и как, ако искаха да оживеят. Изведнъж падна под балкона на една женица. Тя май припадна като видя какво стана”, разказаха свидетели на стрелбата.

Точно два часа и половина продължило издирването на Човката. В 17 ч. изведнъж се чули крясъците маскираните спецченгета: „Стой, не мърдай, бе!”. Минута по-късно по радиостанциите е докладвано: „Задържахме го”.

„Човката се напика и се насра при ареста. Направо ни умириса живота тоя. Беше се изплашил яко, а преди това смело стреляше по нас”, коментираха разследващи.

Трупът на Христов пък беше съблечен около 18 ч. като зяпачите от квартала бяха изгонени на сериозно разстояние. По първоначални данни, куршумите, които сложили край на живота му, са от служебен пистолет „Макаров”, но все още не е установено точно от кой са изстреляни.

„Как се размина без случайни жертви, не знам. На 50 метра е паркът. Зад него има училище и детска градина. Навсякъде майки с деца, хора минават... Беше много страшно”, говореха родители, които току-що бяха взели децата си от детска градина.

Голфът, с който обирджиите атакували заложната къща, е краден. Той бил свит преди дни от „Люлин”. Джипът, обаче, си бил официална собственост на човката.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
12119 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2016.07.01 | 16:49

5
По филмите си има снайперист с полицайте и ако преследвания стане опасен за цивилните граждани го сваля. При нас няма ли.

2016.07.01 | 16:49

6
при нас е като в каубойски филм -всички вадят пищаците и стрелят по престъпниците-пък който уцелили, уцели, никой не се интересува за косвените жертви. Такоз нещо като снайперист нема, и ако питаш некой шефче от мвр-то ще ти каже -а??? какуй туз ниещо найперист, некво иедиене ли или пиене?
СМЪРТ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ

2016.06.30 | 16:04

3
БРАВО НА ПОЛИЦИЯТА ! ! ! САМО ТАКА ! ! !
999

2016.06.30 | 16:05

4
САМО КАТО ИМ ВИДИШ МИНИСТЪРКАТА И ПАДАШ ОТ КОНЯ......ХАХ

2016.06.30 | 11:31

2
kva policia imame bre galosh
ако така се бори престъпноста-просто няма да има п

2016.06.30 | 09:44

1
МДА

Добави коментар

Водещи новини