Николай Цонев: Турция си създаде много врагове и разпиля силите си

  • 29 юни 2016 08:40

  • 2113
  • 2
Николай Цонев: Турция си създаде много врагове и разпиля силите си
©

"Слушах анализа на професор Владимир Чуков и за гражданската война, която се провежда в югоизточните части на Турция. Това, което се случва в Сирия, ИДИЛ, ни дава основание да мислим, че средата за сигурност, всъщност не е толкова силна". Това заяви бившият военен министър Николай Цонев в ефира на БНТ.

"Всяка страна си има сили за сигурност, особено Турция, те успяха да си създадат много врагове и да си разпилеят силите в различни посоки. Този случай в момента е на отцепилите се от кюрдската армия бойци, според мен. Самият факт, че кървавите експлозии са насочени към граждани, на летище, явно се  цели да се създаде усещане за несигурност в Европа", добави той.

"Винаги е имало проекти за модернизация в българскта армия, а последните 7-8 години тези проекти бяха останали на заден план, нищо не беше направено. При това ръководство на българската армия тревожността се усили, въздушните сили няма как да защитават нашата сигурност и т.н., всичко това създаде у нас убеждението, че няма армия", смята Цонев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2113 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
От затвора

2016.06.29 | 12:29

2
Запечатай д-то си ,инак д-пе да ти е яко !И пази сапуна !
в затвора

2016.06.29 | 12:29

1
Абе плазмодий, кой ти иска мнението , стой си кротко в строя и не се прави на капацитет !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини