7 съвета за отслабване от професионалисти

  • 28 юни 2016 14:24

  • 4037
  • 0
7 съвета за отслабване от професионалисти
©

Можете да вкарате теглото си в норма и да избегнете посещение при диетолог, ако просто спазвате няколко прости правила.

Вижте ги:

1. Не се уморявайте от глад

Яжте толкова, колкото е необходимо. „Консумацията на под 1000 калории дневно е извън нормата“, казва Харли Педрик от лондонската школа The Nutrition Coach.

„Ако спуснете летвата толкова ниско, просто превключвате организма на режим „гладуване“, при който той гори мускулна маса, за да оцелее. Да, цифрата на кантара ще намалее. Но на практика ще имате по-голям процент мастна тъкан, а едва ли това е целта ви. Заради отслабването на мускулите тялото ще стане отпуснато и ще горите по-малко ефективно мазнините при спортуване. Заради недостига на глюкоза организмът ви ще започне да отделя усилено инсулин, който отговаря за синтеза и натрупването на мазнините. А това означава, че след време ще се сдобиете с още повече тлъстини“.

В Япония задължителният ежегоден медицински преглед включва измерване на теглото и анализ на съотношението на всички данни. Ако човек е олекнал поради загуба на мускулна маса, лекарят непременно ще съобщи за това на работодателя му и служителят ще бъде изпратен на консултация със специалист по здравословен начин на живот.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
4037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини