При туристическите продукти има тенденция за спад на нарушенията, отчитат от КЗП

  • 28 юни 2016 12:00

  • 1334
  • 0
При туристическите продукти има тенденция за спад на нарушенията, отчитат от КЗП
© КЗП

При предлаганите туристически продукти има тенденция за спад на нарушенията, каза днес във Варна председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, който присъства на откриване на приемна на комисията в курорта "Златни пясъци".

Той обясни, че в туризма оплакванията са свързани с некачествено обслужване, с разминаване на информация, посочена например в менютата на заведенията, с реалността. По думите му комисията затваря некатегоризирани заведения, а където има нарушения се налагат санкции, и по тази причина се наблюдава тенденцията на спад на нарушенията.

Маргаритов съобщи, че статистиката за миналата година сочи, че при извършени над 35 000 проверки във всички области, има спад на нарушенията с около 10 процента. Сигналите продължават да са много и това е добре, защото означава, че потребителите са активни и отстояват правата си, каза още той.

Председателят на КЗП съобщи, че в момента работят всички приемни на комисията по Черноморието. Маргаритов отчете, че се наблюдават две тенденции - потребителите все повече са готови да отстояват правата си, а активното присъствие на Комисията дава възможност на търговците да осъзнаят че трябва да спазват правилата, защото има контрол и превенция, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1334 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини