3% ръст на чуждестранните инвестиции за първите 6 месеца на годината

  • 28 юни 2016 11:05

  • 1320
  • 1
3% ръст на чуждестранните инвестиции за първите 6 месеца на годината
© Novini.bg

Чуждестранните инвестиции в страната за първите шест месеца на годината се увеличават с 3 процента. Това съобщи днес във Варна зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева, която присъства на откриването на приемна на Комисията за защита на потребителите в курорта "Златни пясъци".

Тя допълни, че към момента има много заявени желания за инвестиции. През тази седмица ще бъдат сертифицирани още три проекта, обясни Везиева. По думите й има около 22 предложения и искания от страна на инвеститори, така че интересът към България е много засилен през тази година.

Според нея това се дължи на различни обективни фактори, единият от които е свързан с геополитическата ситуация в целия свят и все по-навлизащата кръгова икономика. Пример за подобна кръгова икономика е зоната "Тракия" в Пловдив, където около инвестиция за автомобилостроене се създаде съпътстваща такава с допълваща функция, обясни зам.-министърът.

Финансовата дисциплина се отчита изключително добре от страна на външните инвеститори, каза още тя. Основно чуждите инвеститори, които към момента са със запитвания, са от Франция, Германия, Холандия, Дания.

В отговор на въпрос как ще се отрази на страната резултатът от референдума във Великобритания, зам.-министърът посочи, че е прекалено рано да се отговори, тъй като все още няма самия акт на Великобритания за това, че излиза, освен референдума. Следим процеса, но излизането няма да е толкова бързо, ако въобще има такъв акт, каза още Везиева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1320 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Браво

2016.06.28 | 12:02

1
прираст в рамките на статистическата грешка.

Добави коментар

Водещи новини