Деветима нелегални мигранти са установени при спецакция

  • 28 юни 2016 09:57

  • 1083
  • 0
Деветима нелегални мигранти са установени при спецакция
©

Двама иракчани и седем сирийци са установени вчера при проведена специализирана операция, по случая в полицейския арест са задържани трима български граждани, други двама се издирват, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Видин.

Акцията е реализирана на територията на общините Белоградчик и Димово.

В хода на предприети заградителни мероприятия са заловени и задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа И.М./39г./ от град Видин - водач на лек автомобил „Опел Вектра” с добричка регистрация, Й.Г./39г./ от град Грамада – водач на лек автомобил „Опел Вектра” с видинска регистрация и видинчанина И.В./33г./-пътник във втората кола.

Издирва се водачът на установен на мястото лек автомобил „Нисан” с врачанска регистрация. Издирва се също лек автомобил „Мицубиши Паджеро” с врачанска регистрация, чийто водач с цел да осуети полицейска проверка катастрофира, като удря с предната си лява част обозначен служебен автомобил „ВАЗ” и му нанася материални щети. Уставени са деветима чужденци - без документи за самоличност, за които са налице данни за противозаконното им преминаване през територията на страната, осъществено и подпомагано от българските граждани, чрез използване на леките автомобили. Шестима от чужденците са приведени в полицейския арест, на двама непълнолетни е предоставена полицейска закрила, а бременна жена е настанена за наблюдение в болница. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група.

Продължават оперативно-издирвателните мероприятия и процесуални действия за документиране и доказаване престъпната дейност на извършителите. Случаят е докладван в Районна прокуратура-Белоградчик. Образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1083 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини