Проф. Михаил Константинов: Има малко време да спасят ЕС

  • 28 юни 2016 09:17

  • 3417
  • 4
Проф. Михаил Константинов: Има малко време да спасят ЕС
©

Европейските лидери имат твърде малко време да спасят Европейския съюз. За този провал цената, която ще се плати, ще бъде жестока. Това коментира в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ изборният експерт проф. Михаил Константинов.

По думите му несигурността около излизането на Великобритания трябва да се реши час по-скоро. Много е възможно да се стигне до референдум за независимост на Шотландия, каза още проф. Константинов . „Никой не говори обаче за това, че е пред разпад е не само ЕС, но и една ядрена държава, членка на Съвета за сигурност и ООН. Ако се стигне до излизане на Шотландия от Великобритания, което е много възможно, тогава ще се разпадне за първи път в световната история ядрена сила, която обаче не може да си раздели базите.

Статутът на базата „Клайд“ създава изключително тежък проблем. Аз се надявам, че шотландците няма да бързат с този референдум. Не само те, Каталуния е друга болезнена точка за Испания, там отново се влиза в перманентна политическа криза, от която няма излизане“, обясни той.

Проф. Михаил Константинов добави, една от причините за решението за излизане на британците е безотговорното отношение на световните лидери относно мигрантската криза. Той добави, че не е ясно от тук нататък как Европа ще се справи с предизвикателствата пред нея, каквато е и заплахата от тероризъм. Проф. Константинов уточни, че е необходимо държавите да възвърнат част от суверенитета.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3417 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
професоре

2016.08.16 | 00:20

4
Няма какво да се спасява.Този заченат от ЦРУ проект наречен ЕС е към своя логичен край.

2016.06.28 | 16:39

2
ЕС не е необходим на народите, а на кликата, която ги ограбва!
аз

2016.06.28 | 15:43

1
Пълни глупости! Няма никакъв срок! Англичаните гласуваха на референдума - сега английските политици, които го предизвикаха, ще трябва да си сърбат попарата, дето си надробиха! ЕС има нужда от яснота по въпроса - но няма опасност за самия съюз! Докато има нужда от ЕС - ЕС ще съществува! Всъщност - едва ли някога ще се разпадне наистина! По-вероятно да се преобразува. Всъщност ЕС се преобразува постоянно по малко! Голямо преобразуване вероятно няма да се случи скоро.

2016.08.16 | 00:19

3
ЕС е един колхоз , в който богатите ограбват бедните и е по - лош от СССР и то много ! Педерастия до шия , прави краставици и щастливи кокошки ??? IDIOTI !!!

Добави коментар

Водещи новини