Плажът Силистар отново е с платен достъп (снимки)

  • 28 юни 2016 09:11

  • 2857
  • 2
Плажът Силистар отново е с платен достъп (снимки)
©

Паркирането на плажа Силистар отново е платено. Сигналът е на зрители на Нова телевизия, които писаха в рубриката „Моята новина”. Миналата година след серия репортажи на Нова телевизия и намесата на държавата и общината, проблемът беше разрешен.

Недоволни зрители изпратиха видеоклип, в който показват, че за да стигнат до плажа, трябва да плащат за паркинг на автомобила си - по 4 лева на кола.



Георги Якимов - тъстът на депутата Йордан Цонев, е собственик на терените около плажа и миналото лято бе свързван с таксуването на престоя на колите в района. Мениджърът на фирмата, която събира такса „паркинг” не пожела да застане и да говори спокойно с екипа на Нова телевизия стана ясно в репортаж, излъчен в сутрешния блок на "Здравей, България". Той реши да повика полиция, защото го снимат.

Полиция не дойде, но летовници идват и са недоволни. Концесионерът на плажа не можел да намери общ език с фирмата на паркинга. Писал писма до всички министри, включително и до омбудсмана за действията на фирмата. Отговорите на всички са, че проблемът може да реши Община Царево.

Общината отговаряла единствено да осигури свободен достъп от основния път до плажа. Нямала правомощия да се разпорежда с частни имоти. Нов обходен път не можело да се изгради.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2857 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
на 100%

2016.06.29 | 00:47

1
и парите отново в партийната каса на герб.
aaa

2016.06.29 | 00:47

2
събирача на такси при Силистар - е поредният душманин от ДПС

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини