Коларова: ЕС е създаден, за да излъчва стабилност и да гарантира мир

  • 28 юни 2016 08:33

  • 1617
  • 7
Коларова: ЕС е създаден, за да излъчва стабилност и да гарантира мир
©

„Президентът не е казвал, че ако ЕС се разпадне, ще има война. Ясно е обаче, че той е създаден, за да излъчва стабилност и да гарантира мир. Световни издания пишат, че хаосът все повече обхваща държава, която е известна със своята политическа и законова стабилност. Истината е, че Брекзит предизвика както една огромна несигурност, така и невероятна дестабилизация на Великобритания”, коментира в „Здравей, България” по Нова телевизия Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски, секретар на президента по образование, наука и гражданско общество. Според нея оттук нататък стабилността трябва да се гарантира чрез европейски институции.

„По-малките и бедни държави губят от свободния пазар и това е факт. Това са двата големи въпроса – сигурност и конкурентоспособност. За първото настоява Германия, а за второто – Франция”, заяви Коларова.

По думите й за България жизненоважни са инвестициите и президентът непрекъснато работи за това.

„Великобритания винаги договаря конкретни изключителни сделки за себе си. Този референдум беше поредният опит да се договори някаква сделка. Това, което се получи обаче – както неочаквано за английските политици, така и нежелано за европейските политици – е, че очевидно трябва да се договаря излизането на страната”, коментира още секретарят на президента.

„Цената, която Великобритания ще плати, ако напусне свободния пазар, е не катастрофа – това ще е най-тежката катастрофа, която ще преживее”, на мнение е Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

Според нея страната трябва възможно най-бързо да намери лидер в тази ситуация.

„Когато става въпрос за конкретните интереси на държави като България, те трябва да бъдат отстоявани чрез реформата на ЕС, а не в някакъв вид имагинерни договаряния с Обединеното кралство”, заяви Коларова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1617 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
гошо

2016.06.28 | 13:54

7
Тая антибългарка като започне да лъже по някоя тв и веднага грабвам дистанционното.
Росен Плевнелиев

2016.06.28 | 12:46

6
Не лъжи Руме! Казах че ако ЕС се разпадне ще има война. КАЗАХ ГО! Хората го чуха, а ти лъжеш!!
ранобуден студент

2016.06.28 | 12:46

5
Сега чакаме олигофрена с копи-пейста си да ни залее с мозъчните си изблици.
Му

2016.06.28 | 12:46

4
ЕС не е нищо друго освен своеобразна диктатура на големите да болшинството малки. Просто пазар за реализация на продукция и инструмент за запушване на усти. А след влизане в сила на САЩ/ЕС договора за търговия ще се превърне и в затвор.

2016.06.28 | 12:46

3
ДА СТАБИЛНА БЕДНОСТ ЗА БЕДНИТЕ ЗА ДА СА СПОКОЙНИ БОГАТИТЕ

2016.06.28 | 12:45

2
s edna dyma...kurvaaaaaaaaaa

2016.06.28 | 12:45

1
ЕС е един колхоз , в който богатите ограбват бедните и е по - лош от СССР и то много ! Педерастия до шия , прави краставици и щастливи кокошки ??? IDIOTI !!!

Добави коментар

Водещи новини