Ренци: Не трябва да се губи време за излизането на Великобритания от ЕС

  • 28 юни 2016 08:08

  • 1663
  • 1
Ренци: Не трябва да се губи време за излизането на Великобритания от ЕС
©

Според министър-председателя на Италия Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва решението на британския народ за излизането на страната от ЕС трябва да се уважи, но в прилагането на това решение не трябва да се губи време, като едновременно с това трябва да се действа отговорно, предаде ТАСС, цитира "Фокус".

„Смятам, че трябва да бъдем отговорни, да запазим здрав разум и да не гледаме негативно на всичко. Нашата задача е да запазим голямото семейство, да успокоим всички и в същото време на уважим решението на народа на Великобритания. Всичко трябва да се прави от гледна точка на стратегията за запазване на ЕС“, заяви Ренци. Според него е „настъпил моментът да се напише нова страница от историята на Европа.“ „Европа трябва да отговаря на социалните искания, да бъде място на културата и младежта, а не само на процедурите и бюрокрацията“, отбеляза италианският министър-председател.

„Европа е силен организъм. Тя трябва да бъде по-силна и смело да гледа в бъдещето, колкото и да съжаляваме за загубата“, отбеляза Ренци.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1663 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.28 | 18:48

1
Ренци няма време и твойта държава трябва по -бързо да излезе от скапания американско европейски гей съюз.

Добави коментар

Водещи новини