Камерън осъди ксенофобските прояви след референдума за Брекзита

  • 27 юни 2016 17:38

  • 4679
  • 3
Камерън осъди ксенофобските прояви след референдума за Брекзита
© Getty Images/Guliver

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. осъди днес чрез свой говорител ксенофобските инциденти в страната след референдума за Брекзита, предаде Франс прес.

Лондонският кмет Садик Хан поиска днес от полицията в британската столица да е нащрек за справяне с възможни престъпления от омраза след референдума за излизане от ЕС, предаде Асошиейтед прес.

Хан заяви, че толерантността към всякакви опити за предизвикване на междуобщностно разделение ще бъде "нулева". Той каза това, след като полски дипломат се оплака, че полската общност е била подложена на тормоз след референдума.

Срещу полски културен център в Западен Лондон е бил извършен вандалски акт, а полицията в графство Кембриджшър разследва информация за раздаване на расистки листовки на жители от полски произход.

Полският посланик в Лондон Витолд Собков заяви днес, че посолството му е във връзка с британската полиция, която разследва инцидентите.

Организацията "Съвет на мюсюлманите във Великобритания" призова за спешна среща на политически и граждански лидери след десетки "шокиращи демонстрации на реч на омразата" след референдума, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Имаше безброй инциденти, включително изписването на расистки графити по полски културен център, расистка демонстрация пред джамия в Бирмингам и много сведения за мюсюлмани и други, които са били дразнени с възгласи "Върнете се, откъдето сте!" и други подобни", заяви организацията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4679 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Маната от Лондонското сити :))))))

2016.06.28 | 16:03

3
Странното е,че скачат предимно на европейски граждани а не на арабите,индийците и африканците от които всъщност идват и проблемите им.Кораба им потъва ако не изгонят чернилките,но и щом циганин стана кмет на Лондон се съмнявам въобще каузата им да успее.
Jesus

2016.06.28 | 16:03

2
Ако някъде не си добре дошъл, даже и когато миеш кенефи, значи наистина не си добре дошъл. Това не е твоето място и трябва да се преместиш другаде, както веднъж вече си направил. Say FUCK to all! Бъди горд! Остави ги сами да си бършат UK лайната.
beIN SPORTS

2016.06.28 | 00:55

1
Fuck this Fucking Fuck Tea

Добави коментар

Водещи новини