Зорница Русинова: Успешното сътрудничество с УНИЦЕФ ще продължи

  • 27 юни 2016 17:22

  • 943
  • 0
Зорница Русинова: Успешното сътрудничество с УНИЦЕФ ще продължи
© МТСП

Имаме добра координация с УНИЦЕФ и съм сигурна, че успешното ни сътрудничество ще продължи и занапред. Това заяви министърът на труда и социалната политика Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за на днешната среща с представителя на УНИЦЕФ за България Мария Хесус Конде, съобщиха от министерството.

Русинова е благодарила за подкрепата на организацията в процеса на деинституционализация, който се реализира в нашата страна и е добавила, че се върви с бързи стъпки към актуализацията на плана за действие. От своя страна Конде е поканила министъра да се запознае лично с техни пилотни проекти по въпроса.

Министър Русинова е изтъкнала работата на министерството за подобрения в областта на осиновяването и социалните услуги. По първата тема тя е посочила, че предстои да бъдат направени промени в Семейния кодекс, а относно втората - е поканила УНИЦЕФ да споделят експертизата си във връзка с изработването на новото законодателство. Като друг свой приоритет министърът е отбелязала подобряването на системата за правата на децата.

По време на разговора са били обсъдени и въпроси относно детското правосъдие, както и мигрантската тема.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
943 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини