Откриват нова екопътека на Витоша с водосвет на Петровден

  • 27 юни 2016 16:27

  • 3237
  • 1
Откриват нова екопътека на Витоша с водосвет на Петровден
© Булфото

Нова екопътека ще бъде открита с водосвет на Петровден, 29 юни, от 11.00 ч., при кметството на с. Мърчаево. Оттам ще започне първият преход по екопътеката, съобщиха от Столичния инспекторат.

Екопътеката се намира в природния парк "Витоша". Преходът от ул. "Черешова градина" 1 /при кметството на Мърчаево, район "Витоша"/ до местността "Церова поляна" е около час.

По маршрута са монтирани указателни табели, пейки за почивка и маси. Новата екопътека пресича един от вече съществуващите веломаршрути в парка.

На откриването ще присъства най-младият кмет в Столичната община - кметът на с. Мърчаево Гергин Георгиев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3237 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мими

2016.07.04 | 12:43

1
А кой точно я открива? Пак ли зелените псевдо еколози са взели пари, за да посипят с малко чакъл една съществуваща пътечка и сега да я нарекат екопътека. Ама това да превърнеш една пътека от обикновена не си е лесна работа. Е, или по-точно не е евтина такава. Зелените така точат по милионче за подобни пътечки. Само им слагат по една пейчица тук таме и хайде готово – нова пътечка готова за откриване, а банковата сметка пълна. Добре поне, че зелените ни еколози са повече телевизионни звезди от еколози и няма никаква опасност да ги срещне човек по планините или в горите ни. Така мога да се разхождам спокойно без да ме е яд как ни крадат и как заради тях природата ни загива.

Добави коментар

Водещи новини