Не са установени нередности на плажовете "Юг" и "Централен" в Слънчев бряг

  • 27 юни 2016 15:52

  • 2805
  • 2
Не са установени нередности на плажовете "Юг" и "Централен" в Слънчев бряг
© Булфото

Не са установени нередности на плажовете "Слънчев бряг-юг" и "Слънчев бряг-централен", съобщиха от Министерството на туризма.

Министър Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard се включи днес в проверката на плажната ивица на к.к "Слънчев бряг".

На двата плажа се спазват одобрените схеми, като са осигурени необходимите свободни площи за туристите, информират от ведомството. На южната част има 6 водноспасителни поста с общо 12 спасители. На централния са предприети и допълнителни мерки за сигурността на туристите, като вместо изискуемите 6 поста, съгласно одобрената програма за водноспасителна дейност за юни, вече действат 22 поста с общо 38 спасители. В момента тече проверката на Слънчев бряг-север.

Инспекциите на екипа на Министерството на туризма на морските плажове започнаха от 21 юни и вече са обхванали 28 плажа. До този момент на проверените 28 плажа най-честите нарушения, които се установяват, са за недостатъчен брой спасители; липса на указателни табели; непълно оборудване на спасителните постове; непълно оборудване на медицинските пунктове; заемане на допълнителна търговска площ извън одобрените схеми и др. На всички проверени плажове е обезопасена прилежащата акватория; осигурено е санитарно-хигиенното поддържане; налице е свободен и безплатен пешеходен достъп до плажовете.

При проверките работните групи съставят констативни протоколи. Следва писмо със срок (съгласно различните договори) за отстраняване на неизпълненията. При констатиране на същите неизпълнения при следваща проверка ще бъдат налагани неустойки. За да се гарантират правата на туристите, по разпореждане на министър Ангелкова, на всички плажове ще бъдат поставени информационни табели, на които на български, английски, немски и руски езици ще бъдат описани задълженията на концесионера/наемателя и правата на туриста. Създава се и специален телефон +359 2 90 46 833, на който могат да се подават сигнали при нередности, както и такъв e-mail: control@tourism.government.bg.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2805 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.06.29 | 20:50

2
Ама много ясно,че няма нередности!!!Кога е имало нередности по БГ плажовете?А даже и да е имало те се прекратяват не по-рано от 25 септември иначе няма как да се пълнят касичките!!!Разбира се на всички плажове има 50% свободна зона,добре почистена...

2016.06.29 | 20:50

1
ХА ХА ХА И ДА ИМА НЕРЕДНОСТИ СЛУЖБИТЕ ЩЕ СИ ЗАМЪЛЧАТ НЯМА ДА ГИ КОНСТАТИРАТ.НО КОЙ НАИСТИНА ВЕЧЕ ВЯРВА НА ДЪРЖАВНИТЕ АГЕНЦИИ !!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини