ДАИ спипа десетки таксита по морето в нарушение

  • 27 юни 2016 15:29

  • 1347
  • 0
ДАИ спипа десетки таксита по морето в нарушение
© Булфото

Инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ съставиха 23 акта за установени административни нарушения през изминалия уикенд по Черноморието.

По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета бяха извършени извънредни проверки в началото на летния сезон на таксиметрови превози на територията на морските ни курорти.

Трима от заловените нарушители от инспекторите са били с технически неизправни превозни средства.

Общият брой на проверените превозни средства е 137, а основните нарушения са за извършване на превоз на пътници без да е включен таксиметровия апарат, липса на допълнително оборудване, липса на валидно удостоверение за психологическа годност, както и липса на разрешително от общината за извършване на таксиметрова дейност.

Част от нарушителите са били без пътни книжки и пътни листа, без попълнени реквизити в пътните листа, не са спазвали времето за управление и почивка, не са представили контролни талони и други документи.

Засилените проверки на таксиметровите превози по Черноморието ще продължат през целия летен сезон.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини