Данъчни в Шумен изземат пари от длъжници

  • 27 юни 2016 13:52

  • 1444
  • 3
Данъчни в Шумен изземат пари от длъжници
© Novini.bg

Данъчни служители започнаха изземване на парични средства от касите на длъжници към бюджета, регистрирани на територията на шуменския офис на НАП, едновременно с извършваните от тях оперативни проверки, свързани с отчитане на продажбите от търговските обекти чрез регистрирани касови апарати.

Това съобщиха от пресцентъра на приходната агенция в областния град.  Действията на инспекторите по приходите и публичните изпълнители са част от правомощията на служителите в НАП. В петък от обект на длъжник към бюджета, намиращ се в района на Градската градина в Шумен, са иззети 1 500 лева. Мярката да се изземе оборотът от търговския обект е крайна и се прилага само в случаите когато длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски, уточняват от НАП.

Процедурата предвижда описване на касовата наличност в обекта и след като публичният изпълнител изземе намерените парични средства, ги внася по сметката на органа по принудително изпълнение. Паралелно се осъществява и цялостна проверка на дейността на обекта, допълват от НАП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1444 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
м

2016.06.27 | 17:13

3
Българинът разбира само от две неща - от бой и от глоби...

2016.06.27 | 17:13

2
Боко е ...гладен !Пак са забравили да забъркат нещо ....

2016.06.27 | 17:11

1
Данъчна държава !То освен данъци и асфалт ,друго няма !

Добави коментар

Водещи новини