''Буквеница'' учи най-малките на цифрите и буквите

  • 27 юни 2016 09:12

  • 3320
  • 0
''Буквеница'' учи най-малките на цифрите и буквите
©

И докато иновативните форми на обучение чрез игри и нови технологии у нас са по-скоро единични примери, отколкото практика, един баща създаде приложение, което учи най-малките на цифрите и буквите

Образователната игра на име "Буквеница" е подходяща за деца от 3 до 7 годишна възраст и е достъпна за всички видове таблети и смартфони. Електронният буквар има безплатна и разширена платена версия.

Ако искате детето ви да се забавлява, но и да научи буквите още преди да е тръгнало на училище, то "Буквеница" е точната игра за него.

Идеята хрумва на корабния инженер Георги Кънчев. Неговият син проявява голямо любопитство към мобилните устройства. Решен да превърне интересите на момчето не само в забавно, но и в полезно занимание, Георги започва да търси образователни електронни приложения, подходящи за малки деца. Оказва се, че подобно нещо на български език няма. Тогава мъжът решава сам да го създаде.

"Целта на играта е да научи децата да пишат. Като един загрижен родител исках моето дете да се научи по-рано да чете, защото има доста изследвания, които показват, че ранночетящите деца се развиват по-добре в училище, съответно се реализират по-лесно и в живота", споделя Георги Кънчев.

Заедно с ИТ специалисти Георги реализира играта.  Георги не иска да прави бизнес с "Буквеница", а да събере достатъчно средства, за да разработи и разшири още повече играта. Неговата най-голяма цел е букварът да достигне до повече деца и да им бъде полезен.

Последвайте канала на

Novini.bg
3320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини