Шести ден продължава издирването на изчезналото в река Марица момче

  • 27 юни 2016 09:10

  • 1361
  • 0
Шести ден продължава издирването на изчезналото в река Марица момче
© Булфото

За шести пореден ден се възобновява операцията по издирването на 19-годишното момче, което изчезна във водите на река Марица на 22 юни.

Това каза главен инспектор Димитър Бришимов, началник на аварийно-спасителния отряд към пловдивската пожарна, цитиран от радио Фокус. По думите му на място вече са водолазен екип и обходни двойки. Очаква се малко по-късно днес да се включат отново екипи на полицията, пожарната, доброволци, както и съученици на изчезналото момче. Търсенето продължава с лодка и по суша.

Бришимов добави, че днес нивото на реката е по-ниско и това дава възможност теренът да се огледа по-обстойно. Ще бъдат проверени всички подмоли. По думите му, настоящото ниво на Марица е с около метър и половина по-ниско от деня, в който изчезва момчето. По думите му ежедневно се правят опити за възстановки на инцидента, но поради променливия характер на реката спасителите не успяват да достигнат до достоверен извод.

Димитър Бришимов заяви, че идеите за търсене вече се изчерпват. Вариант остава действията да продължат далеч надолу по течението на реката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1361 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини