Божидар Димитров: Възстановявам символните знаци на българската държавност

  • 26 юни 2016 17:28

  • 2134
  • 1
Божидар Димитров: Възстановявам символните знаци на българската държавност
©

Каня всички на 27 юни от 10.00 часа да заповядат в Националния исторически музей, за да видят короните на българските царе от Второто българско царство. Това каза историкът проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей в интервю за Агенция „Фокус” по повод представянето на короната на българската царица от Второто българско царство, която ще бъде представена в музея.

„Утре ще бъде представена короната на царицата и веднага след това, след половин час ще бъде поставена на специална витрина в центъра на зала 3, за да бъде показана на публиката”, посочи той.

„Очаквам да има голям интерес. Българският народ започна да се връща към традиционните си ценности и показва голям интерес към своята история. Малко хора оцениха какво се случи на 3 март тази година. На върха Шипка се качиха 100 хил. млади българи, самостоятелно, никой не ги организира, във студа”, каза той. По думите му, въпреки че все още не е завършена Голямата базилика, там има десет пъти повече посетители отколкото обичайно. „Предполагам, че същото ще бъде и с короните”, посочи той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2134 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Адаам

2016.06.27 | 09:56

1
На българска или еврейска царица? Я пак си помисли професоре !

Добави коментар

Водещи новини