Петкова: Няма повишение на цените на енергийните ресурси след Брекзит

  • 26 юни 2016 16:09

  • 2061
  • 2
Петкова: Няма повишение на цените на енергийните ресурси след Брекзит
©

На този етап няма индикации за повишение на цените на енергийните ресурси след Брекзит, каза пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по, след откриването на нови обекти за преработка на руда в "Асарел Медет", предаде "Фокус".

"Брекзит предизвика определено раздвижване в различни сфери и области, но мисля, че ние трябва да приемем избора на Великобритания. Това е изборът на хората.

От тук нататък трябва да търсим варианти да се справяме с тази ситуация в рамките на европейската общност и без Великобритания", коментира министър Петкова.

При откриването на новите обекти - циклично-поточна технологична линия за руда, обновена първа секция на Флотационното отделение на Обогатителна фабрика "Асарел" и ремонтирани три столови за хранене на работниците, министърът каза, че открива производствени и социални обекти, в които са инвестирани повече от 60 млн. лева. Министър Петкова уточни, че правителството високо оценява и подкрепя, това, което се случва в минерално-суровинния отрасъл. "Това е отрасълът, който е структуроопределящ, това е отрасълът, който има изключително важно значение за цялата икономика. В него са заети повече от 24 хиляди души, той дава приблизително 5% от БВП.

Ето защо ние високо ценим това, което се случва в този отрасъл. И такива инвестиции, каквито се правят в "Асарел" и другите компании от бранша - ние силно подкрепяме. Доказателство за това, че българското правителство стои зад този отрасъл и бъдещото му развитие е и това, че приехме така дългоочакваната от сектора Стратегия за развитие на минерално-суровинната индустрия. Тя дава ясна визия за това как ще се развива сектора, прави неговото развитие устойчиво и ще създаде благоприятна среда и за чуждестранни инвестиции", каза още министърът на енергетиката.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2061 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.06.27 | 16:52

2
taq kurva otdavna trqbvashe da e v 3atvora
Теменужник

2016.06.26 | 20:12

1
A бензина, защо расте нагоре? Защото, КАРТЕЛА каза така.

Добави коментар

Водещи новини