Български младеж пострадал тежко на гурбет в Италия

  • 26 юни 2016 09:56

  • 9657
  • 2
Български младеж пострадал тежко на гурбет в Италия
© Булфото(архив)

Счупени прешлени, скъсани сухожилия и инвалидност на едната ръка. Това е резултатът от гурбета на 20-годишния Цветелин Иванов от Дупница. След трудова злополука и падане от 8 метра височина, младежът е настанен в италианска болница. Негови колеги присъствали на инцидента обвиняват за случилото се на своя работодател - също българин и твърдят, че Цветелин е работил необезопасен, предава Нова Телевизия.

Младежът заминал за италианския град Каляри с надеждата да припечели като разчиства опожарени обекти. Вече 2 седмици обаче вместо на работната площадка той е в болница.

"Качих се да избърша едни прозорци и имаше гипсокартон, който не беше обезопасен. А височината е някъде 8 метра", спомня си Цветелин.

След като гипсокартонът се чупи, Цветелин полита и пада директно върху пода на опожарения магазин, който разчиства.

"В този момент не знаеш дали ще оживееш, а гледаш как донасят се стълби веднага. После ми казват, че е писано, че съм паднал от стълбата от 1 метър и половина", разказва той.

Колега на Цветелин, който работил на същия обект по същото време, потвърждава думите на младежа. За случилото се обвинява техния работодател - също присъствал на инцидента. Обяснява ни, че работата на големи височини без необходимото обезопасяване била обичайна практитка.

Работодателят Марчело Иванов от Дупница отрича обвиненията и твърди, че служителите му са винаги застраховани. Настоящи и бивши негови служители обаче казват, че всъщност никога не знаят какво точно подписват и винаги работят необезопасени. За 6 евро на час.

Проверка на случая с Цветелин опитали да направят и от Инспекцията по труда, но ударили на камък. Твърдят, че Марчело Иванов е неоткриваем.

А докато проверките текат, Цветелин ще остане в болница. Претърпял е една операция, чакат го месеци лечение. Колко ще е сметката за лечението и кой ще я плати младежът не знае. Не знае дори дали има здравна застраховка. Знае обаче, че в родната Дупница вместо със спечелени пари, ще се върне със сериозни физически травми.

Последвайте канала на

Novini.bg
9657 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хъм

2016.06.27 | 14:57

1
И защо работят тогава???? сега поскат, че били необезопасени?!?! Защо са се съгласили да работят тогава?
хей, хъм

2016.06.27 | 14:57

2
лаком гъз глава затрива.

Добави коментар

Водещи новини