Ненчев: Ще отида във Варшава, удовлетворен от постигнатото

  • 25 юни 2016 17:38

  • 2440
  • 5
Ненчев: Ще отида във Варшава, удовлетворен от постигнатото
©

Министърът на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. днес, 25 юни, е в гр. Велико Търново, където участва като лидер на БЗНС в областна конференция и отговори на журналисти по актуални въпроси. Той коментира проведения във Великобритания референдум и подчерта, че според него резултатът ще има оздравителен ефект върху целия Европейски съюз и това ще събуди здравата мисъл в цяла Европа.

На въпрос за очакванията му от срещата на Върха във Варшава, министърът на отбраната заяви: „Аз отивам спокоен на срещата на най-високо равнище на НАТО, защото вече приехме стратегическите документи за националната сигурност и изпълняваме взетите решения от срещата в Уелс през 2014 г. Чувствам удовлетворение, защото постигнахме много повече от това, което очакваха от нас съюзниците ни.“

Министър Ненчев коментира и предстоящите избори за президент в нашата страна. „В тази нестабилна среда за нас е много важно да има политическа стабилност в България. Затова гледаме много отговорно към предстоящите президентски избори. Като министър на отбраната и демократ за мен е много важно президентът на България да отстоява ясна евроатлантическа позиция. Аз съм благодарен на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който през целия си мандат отстоява България да бъде коректен и предвидим член на НАТО. Ще работя за това този курс да бъде следван и в бъдеще“, каза той.

На въпрос за оценката на неговата работа, министърът на отбраната подчерта, че за него е важна оценката на партньорите, оценката на демократичните политически организации и оценката, която всеки ден му дава Реформаторския блок. „Придържам се строго към изпълнението на програмата на Реформаторския блок и управленската програма на правителството, под която съм се подписал. Знак на оценка на моята работа е и декларацията, с която излезе Реформаторският блок, в която ясно е заявена позицията за евроатлантическата ориентация на България и е посочен пътят, който ще следваме. Важно за мен е, че всички документи, приети в Народното събрание – Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България – 2020, Планът за развитие на Въоръжените сили на Република България - 2020 и инвестиционните проекти, бяха приети с много по-голямо мнозинство от това, подкрепящо кабинета“ – отбеляза той.

Министър Ненчев коментира и ходът на изпълнението на договора с Полша за ремонт на двигателите на самолети МиГ-29. Той увери журналистите, че полската страна спазва всички клаузи. Министър Ненчев отбеляза също, че се надява, че след като държавата си възвърна собствеността на авиоремонтния завод „Авионамс“, да бъдат намерени възможности в бъдеще ремонтите на самолети МиГ-29 да се извършват в този завод.

В края на пресконференцията министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. съобщи пред журналистите, че ще награди водолазите от военно формирование 28 880 – Белене, които участваха, рискувайки живота си, в издирването на двете деца, загинали във водите на река Янтра.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2440 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
6666

2016.07.05 | 06:18

5
zapo4vam da sajeliavm 4e imame takav ministar na otbranat napravo e jalak

2016.07.04 | 21:15

4
МОЖЕ ДА НЕ СЕ ВРЪЩАШ, БРИТАНЦИТЕ ВИ ПОРУТИХА КОЧИНАТА.

2016.07.04 | 21:15

3
TOQ PEDAL VEDNAGA V ZATVORAA

2016.07.04 | 21:15

2
БЗНС ,кога не са били предатели !Когато се кълняха във вярност на БКП или сега ,когато лижат на Боко и кравите ГЗ !

2016.07.04 | 21:15

1
Е, отбрана нямаме ,но поне дупедавец си имаме !

Добави коментар

Водещи новини